Toti comunicam dar putini stabilim relatii – John Maxwell

toti-comunicam-dar-putini-stabilim-si-relatii_1_fullsize

          Toti comunicam dar putini stabilim relatii (Ce anume fac diferit cei mai eficienti oameni din lume) de John Maxwell ne arata cum anume stabilesc relatii leaderii lumii si nu numai. Am ales cate un citat din fiecare capitol, un citat care reprezinta, din punctul meu de vedere, cel mai bine ideea prezentata in titlul fiecarui capitol

 

Cap 1. Stabilirea relatiilor iti mareste influenta pe care o poti avea intr-o anumita situatie

 

            Presedintii de success au avut cinci calitati care le-au permis sa realizeze lucruri pe care altii nu le-au putut face: viziunea, pragmatismul, ajungerea la un consens, charisma si faptul ca denota incredere.

 

Cap 2.  Stabilirea relatiilor se refera in totalitate la ceilalti

 

            Daca vrei cu adevarat sa-i ajuti pe ceilalti, stabilirea relatiilor va deveni ceva mult mai firesc si mai putin mecanic. Se refera la cine esti tu cu adevarat. Daca esti dispus sa inveti cum sa stabilesti relatii, vei fi uimit sa vezi cat de multe usi ti se vor deschide si cu cat de multi oameni vei fi capabil sa lucrezi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu uiti niciodata ca stabilirea relatiilor se refera intotdeauna la ceilalti.

 

Cap 3. Stabilirea relatiilor inseamna mai mult decat simple cuvinte

 

            Ca specie, ne amintim intre 90 si 95 % din ceea ce vedem, dar mai putin de 15% din ceea ce auzim. Asta inseamna ca daca vrei sa invat si sa tin minte, trebuie sa-ti sustii cuvintele prin faptul ca imi arati ideile… Trebuie sa folosesti puterea vizuala pentru a ajuta la sustinerea interesului manifestat de public si sa-l aduci la noi niveluri de intelegere. (Sonya Hamlin)

 

Cap 4. Stabilirea relatiilor presupune intotdeauna o doza de energie

 

            Singurul lucru care il face pe om sa mearga mai departe este energia. Si ce altceva este energia daca nu viata care se scurge? (Louis Auchincloss)

 

Cap 5. Stabilirea relatiilor este mai mult o abilitate decat un talent natural

 

            Una dintre cele mai rapide modalitati de a obtine credibilitatea in fata unui individ , a unui grup sau a unui public este sa o imprumuti de la cineva care o are deja. Este baza recomandarilor din domeniul vanzarilor si a publicitatii pe cale verbal. “Pe cine” cunosti iti poate deschide usile astfel incat sa legi la randul tau alte relatii. Desigur, odata ce usa este deschisa, trebuie sa-ti respecti promisiunile.

 

Cap 6. Cei care stabilesc relatii o fac pe baza lucrurilor pe care le au in comun cu ceilalti

 

            Daca vorbesti cu un om intr-o limba pe care o intelege, ai ajuns la mintea lui. Daca ii vorbesti in propria lui limba, ai ajuns la inima lui. (Nelson Mandela)

 

Cap 7. Cei care stabilesc relatii rezolva problema dificila a mentinerii simplitatii

 

            Toate lucrurile foarte bune sunt simple si multe pot fi exprimate printr-un singur cuvant: libertate, justitie, onoare, datorie, mila, speranta. In general vorbind, cuvintele scurte sunt cele mai bune, iar cele vechi sunt cele mai bune dintre toate. (Winstan Churchill)

 

 

Cap 8. Cei care stabilesc relatii creeaza o experienta de care toata lumea se bucura

 

            Se spune ca eu apelez la multe povestiri extraordinare; recunosc ca asa e, dar am descoperit, pe parcursul unei lungi experiente, ca oamenii obisnuiti, in viata de zi cu zi, pot fi mult mai usor informati prin intermediul unui mediu plin de ilustrari decat in orice alt mod; in legatura cu ceea ce cred unii, care sunt extrem de critici, nu prea imi pasa. (Abraham Lincoln)

 

Cap 9. Cei care stabilesc relatii ii inspira pe ceilalti

 

            Managementul se refera la a convinge oamenii sa faca lucruri pe care nu vor sa le faca, in timp ce leadership-ul se refera la a-i inspira pe oameni sa faca lucruri pe care nu ar fi crezut vreodata ca le pot face. (Steve Jobs)

 

Cap 10. Cei care stabilesc relatii pun in practica ceea ce comunica

 

            Credibilitatea este moneda de schimb pentru liderii si specialistii in comunicare. Daca au credibilitate, sunt solvabili. Daca nu, sunt faliti.

 

          Daca ati citit aceasta carte poti sa imi impartasesti schimbarile pe care le-a adus in viata ta printr-un comentariu la acest articol.

 

            O viata excelenta iti doresc,

            Elena

Reclame

Un gând despre „Toti comunicam dar putini stabilim relatii – John Maxwell”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.